Novosti

Utorak, 04 Siječanj 2022 08:15

Građane očekuje poskupljenje cijena i struje i plina od 1. travnja, ali ima jedna dobra vijest

Paket mjera koji Vlada priprema bit će dijelom orijentiran na socijalno ugrožene skupine građana.

Građane očekuje poskupljenje cijena i struje i plina od 1. travnja, ali u manjem postotku nego u ostalim zemljama EU, rekao je u srijedu ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, koji je najavio da će paket mjera pomoći građanima i gospodarstva biti predstavljen do početka ožujka.

 

Komentirajući u emisiji Hrvatskog radija “A sada Vlada” račune za plin za gospodarstvo, ugostitelje, obrtnike, pučke kuhinje, bolnice i sl. koji su i do 400 posto veći, rekao je da se taj problem nije trebao ni dogoditi da se reagiralo na vrijeme.

Upozorio je pritom na postupanje Gradske plinare Zagreb Opskrba jer, kaže, nije trebalo doći do fakturiranja računa, jednostranog aneksiranja ugovora prema čitavom nizu korisnika, koji u konačnici i za njih nosi pravni problem.

“Mislim da svi oni koji su ušli u tu situaciju trebaju potražiti pravno rješenje tog problema. Da sam na mjestu tih poduzetnika ne bi išao u drugom  smjeru. Dakle, pomiriti se s jednostranim aneksiranjem nema smisla”, rekao je Ćorić.

Pravni problem između Gradske plinare Zagreb (GPZ) i potencijalnih tužitelja, poduzetnika, nije želio dalje komentirati.

Preuzeto: https://www.poslovni.hr/hrvatska/gradane-ocekuje-poskupljenje-cijena-i-struje-i-plina-od-1-travnja-ali-ima-jedna-dobra-vijest-4323396

O nama

Portal Info Energija namjenjen je kupcima/korisnicima prirodnog plina i drugih vrsta energija. Osnovna namjena je pomoć krajnjem korisniku u odabiru opskrbljivača prirodnim plinom, upoznavanje svakog pojedinog opskrbljivača, isticanje cijena i njihovih usluga.