Novosti

Ponedjeljak, 04 Ožujak 2019 06:46

NIS gradi plinsku kogeneraciju

Velika investicija NIS-a na izgradnji Termoelektrane-toplane na prirodni plin bit će svečano započeta 7. ožujka u Pančevu. Kogeneracija će proizvoditi paru i električnu energiju iz prirodnog plina. Investicija vrijedna 180 milijuna eura bit će izgrađena uz samu Rafineriju nafte u Pančevu.

Iza čitavog posla pored NIS-a stoji i ruski Gazprom Energoholding a radove izvodi jedna kompanija iz Šangaja. Gazpromnjeft je u postizanje proizvodnje goriva standarda euro V uložio oko 600 mil. eura, a u delayed cooker koji će im donijeti više bijelih proizvoda još 300 mil. eura. Duboka prerada započet će s radom u trećem kvartalu ove godine. Gazpromnjeft tvrdi da je Srpsku naftnu tvrtku uložio tri milijarde eura a žele liderstvo u Srbiji i regiji. NIS je u 14 plinskih minikogeneracija snage 14 MW uložio 20 mil. eura, javljaju srpski mediji.

Pruzeto:
energetika-net.com

O nama

Portal Info Energija namjenjen je kupcima/korisnicima prirodnog plina i drugih vrsta energija. Osnovna namjena je pomoć krajnjem korisniku u odabiru opskrbljivača prirodnim plinom, upoznavanje svakog pojedinog opskrbljivača, isticanje cijena i njihovih usluga.