Novosti

Utorak, 24 Travanj 2018 10:21

Nova runda akcije Za naše male genijalce – prijavite se i vi!

HEP nastavlja ulagati u razvoj informatičkog obrazovanja u Hrvatskoj – ove godine donira čak 100 novih računala osnovnim školama

Već četvrtu godinu i po peti put, Hrvatska elektroprivreda pokreće akciju kojom nastoji opremiti što više osnovnih škola računalnom opremom te na taj način pridonijeti razvoju informatičkog obrazovanja. Dosad su provedene četiri akcije, tijekom kojih je HEP osigurao donacije čak 150 novih računala za učenike 43 osnovne škole diljem Hrvatske. Nakon ovogodišnje donacije, ukupna vrijednosti doniranih računala iznosit će više od milijun kuna.

 

Prema podacima Međunarodnog udruženja za vrednovanje obrazovnih postignuća (ICILS) u Republici Hrvatskoj na jedno računalo u školi dolazi čak 26 učenika. Spoznaja o poraznim rezultatima istraživanja potakla je HEP da osmisli projekt kojim će pridonijeti razvoju boljih uvjeta informatičkog obrazovanja u hrvatskim osnovnim školama. Tako se rodila ideja za pokretanje akcije „Za naše male genijalce“. Akcijom HEP školama, koje nemaju adekvatnu informatičku opremu, već nekoliko godina donira nova računala. Sve osnovne škole u Hrvatskoj pozivaju se da se prijave na nagradni natječaj i snime video kojim će predstaviti ono najbolje iz svoje škole i kraja iz kojeg dolaze te pojasniti zašto su baš njima potrebna računala. U dosadašnjim akcijama odaziv je bio izrazito velik, više od 300 prijava, a računala su donirana u Vukovar, Novsku, Metković, Vojnić, Zagvozd, Habjanovce, Slunj, Šibenik, Stankovce i mnoga druga mjesta gdje su osnovne škole imale nedostatan broj računala u odnosu na broj učenika ili je postojeća oprema bila zastarjela.

HEP je i ove godine, s ciljem da pomogne u opremanju što više osnovnih škola računalima te da senzibilizira javnost o stanju informatičke opreme u hrvatskim školama, pokrenuo akciju „Za naše male genijalce – runda peta“. Nakon provedenog natječaja, ukupno 100 novih računala, u vrijednosti od pola milijuna kuna, bit će donirano osnovnim školama.  

Iz HEP-a poručuju: «Velika nam je čast što kao društveno odgovorna kompanija možemo dati svoj doprinos hrvatskom školstvu te omogućiti još bolji razvoj i napredak naših najmlađih. Ovo je već peta akcija po redu, nakon koje ćemo moći biti zaista zadovoljni jer smo u četiri godine velik broj malih genijalaca razveselili s čak 250 novih računala. HEP namjerava nastaviti akcije i donirati nova računala osnovnim školama i u narednim godinama».

Ako je i vašoj školi potrebna nova informatička oprema, pozivamo vas da se prijavite na natječaj. Natječaj je otvoren do 4. svibnja, a sve potrebne informacije za prijavu saznajte na genijalci.hep.hr.

O nama

Portal Info Energija namjenjen je kupcima/korisnicima prirodnog plina i drugih vrsta energija. Osnovna namjena je pomoć krajnjem korisniku u odabiru opskrbljivača prirodnim plinom, upoznavanje svakog pojedinog opskrbljivača, isticanje cijena i njihovih usluga.