Novosti

Četvrtak, 12 Ožujak 2020 12:51

Probni rad LNG terminala kreće u listopadu

Dosad je dovršeno više od 60 posto građevinskih i strojarsko-montažnih radova

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i direktorica LNG Hrvatska Barbara Dorić jučer su obišli gradilište LNG terminala na otoku Krku

Ministar je tom prilikom izrazio zadovoljstvo napretkom i dinamikom radova na gradilištu koji se planiraju dovršiti do listopada kada FSRU brod stiže na lokaciju terminala koji bi s radom trebao početi 1. siječnja 2021. godine, priopćeno je iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike (MZOE).

 

Komercijalni rad 

Radovi izgradnje kopnenog dijela terminala koji se sastoji od pristana s pomoćnim postrojenjima i priključnog plinovoda duljine 4,2 km počeli su sredinom travnja prošle godine i teku planiranom dinamikom. 

Do sada je dovršeno više od 60 posto svih građevinskih i strojarsko-montažnih radova. Po dolasku FSRU broda na lokaciju terminala u listopadu, uslijedit će probni rad i ishođenje uporabne dozvole potrebne za rad, a sve kako bi 1. siječnja 2021. godine LNG terminal započeo s komercijalnim radom. 

LNG terminal na otoku Krku omogućit će sigurnost opskrbe prirodnim plinom i potaknuti konkurentnost na tržištu te je projekt od strateškog interesa Hrvatske i Europske unije. 

Preuzetohttp://www.energetika-net.com/vijesti/plin/probni-rad-lng-terminala-krece-u-listopadu-30050?fbclid=IwAR3rhv9dv_hJI-77zlQxKDAhM5KzQ_g8yKYo-oEBa4elZjRCZA884tAnEA4

Srodni sadržaj (po oznakama)

O nama

Portal Info Energija namjenjen je kupcima/korisnicima prirodnog plina i drugih vrsta energija. Osnovna namjena je pomoć krajnjem korisniku u odabiru opskrbljivača prirodnim plinom, upoznavanje svakog pojedinog opskrbljivača, isticanje cijena i njihovih usluga.