Novosti

Srijeda, 18 Ožujak 2020 07:34

HEP preuzeo PPD-ovu distribuciju i opskrbu plinom

Novo veliko preuzimanje na domaćem plinskom tržištu

 

Došlo je do novog velikog preuzimanja i spajanja na domaćem plinskom tržištu. Naime, nakon što je prošle godine preuzeo tvrtku Plin Vtc iz Virovitice, HEP je sada preuzeo i opskrbu i distribuciju plina od PPD-a

Naime, HEP-ova plinska tvrtka HEP Plin je s tvrtkom Energia naturalis (Enna) sklopila ugovore o kupoprodaji poslovnih udjela u tvrtkama PPD - Distribucija plina i PPD - Opskrba kućanstva. Ukupna vrijednost preuzimanja je 76,5 mil. kuna i time je HEP Plin stekao vlasništvo nad 702 km plinske distribucijske mreže u Vukovarsko-srijemskoj županiji i preuzeo opskrbu novih 10 800 kupaca. 

Time je HEP Plin potvrdio i položaj jednog od vodećeg distributera i opskrbljivača plinom u Hrvatskoj jer će sada opskrbljivati ukupno 93 000 kupaca i upravljati s 3880 km plinske mreže na područjuOsječko-baranjske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i Vukovarsko-srijemske županije.

 

Ključni energetski igrač na istoku Hrvatske

Do sada je PPD - Distribucija plina upravljala sa 702 km distribucijske na području Vukovara i 10 općina Vukovarsko-srijemske županije, dok je PPD - Opskrba kućanstava opskrblivala više od 10 000 obračunskih mjernih mjesta (kućanstava i stambenih kotlovnica) također na području Vukovarsko-srijemske županije, od čega čak 60% u Vukovaru. 

Na tu mrežu je 2019. bilo priključeno oko 10 800 potrošača, od čega 10 240 iz kategorije kućanstava, dok je u protekle četiri godine potrošačima isporučivano prosječno oko 130 mil. kW h plina godišnje. 

Preuzeto: http://www.energetika-net.com/vijesti/plin/hep-preuzeo-ppd-ovu-distribuciju-i-opskrbu-plinom-30078?fbclid=IwAR3rzt3TSNP9FWO_8rHhODzrq7CAyudWJtx0mL2Dek9mYRXHjQblbfRBggk

O nama

Portal Info Energija namjenjen je kupcima/korisnicima prirodnog plina i drugih vrsta energija. Osnovna namjena je pomoć krajnjem korisniku u odabiru opskrbljivača prirodnim plinom, upoznavanje svakog pojedinog opskrbljivača, isticanje cijena i njihovih usluga.