Novosti

Utorak, 02 Lipanj 2020 07:56

Put prema Suncu se nastavlja

Projekt prve hrvatske solarne toplane u Vukovaru ide dalje. Naime, vukovarska toplinarska tvrtka Tehnostan nastavila je s primjenom novih tehničkih rješenja u vukovarskom toplinarskom sustavu. Tako je, nakon što su ublažene mjere za sprječavanje pandemije koronavirusa koje su projekt zaustavile na dva mjeseca, nastavljena dogradnja postojeće solarne toplane Borovo naselje s novih 160 solarnih kolektora. 

Uz to, tvrtka je nastavila i s dogradnjom sunčanih elektrana pa je, uz postojeću snagu postrojenja od 50 kW, dodana novoinstalirana snaga od 12 kW.

Svi ti projekti financiraju se sredstvima iz vlastitog poslovanja i očekuje se da bi za dva tjedna svi oni trebali biti pušteni u pogon.

Preuzeto: http://www.energetika-net.com/vijesti/obnovljivi-izvori-energije/put-prema-suncu-se-nastavlja-30431?fbclid=IwAR0p0CS5Tg8pTEixCGnZ_voMvDN4HIU1ua6FRFFEhHi5KwxEWymWSZZ-O7k

O nama

Portal Info Energija namjenjen je kupcima/korisnicima prirodnog plina i drugih vrsta energija. Osnovna namjena je pomoć krajnjem korisniku u odabiru opskrbljivača prirodnim plinom, upoznavanje svakog pojedinog opskrbljivača, isticanje cijena i njihovih usluga.